Banketbakker/ dacht ik toen......

Gepost in Koken.

Banketbakkerij Luyerink aan de Molenstraat in Hengelo ov,

Mijn eerste echte baas. kok20

Mijnheer Luyerink kende ik al van de kegelbaan, niets mis mee!
15 jaar was ik denk ik en mocht beginnen bij de beste bankeÍbakker in
Hengelo,ik was helemaal trots!

Afwassen, ringen voor de gevulde heertjes schoonkrabben en bak platen schoonmaken en insmeren met boter, daar begon ik mee.
Mijnheer was De chef, twee knechten, Kootje Westenbrink, Gerard Roetgerink(de grote van de twee, van nu de top bistro T bone in Enter) inmiddels overleden en ik als jongste bediende in de bakkerij, voor FL.25,= p.w.

Die laatste moest eerst ontgroend worden, wist Ík veel!
Benno kun jij even de eier zeef ophalen bij Jagers, natuurlijk mijnheer.
Toen ze me bij Jagers doorstuurden, onder het mom dat die uitgeleend was aan Maison Gustav, deze mij wat lacherig, met het zelfde verhaal,maar toen naar Bakker Ten Dam doorstuurden "viel het kwartje".
Eier zeef pfff......Ik ging eens kijken bij mijn oude ULO school, fietste nog wat in het rond en kwam 2uur later terug met de mededeling dat ik bij alle bakkers in Hengelo geweest was en men nergens zo,n ding hadden!
Een lol dat men had, ik had het dagen over dat ik niet snapte dat die eier zeef nergens was en dat met een stalen gezicht.
Totdat ik er steeds lacheriger over deed toen had men het in de gaten, ik was geslaagd en mocht blijven.