Kwetsen pröttel.
Kwetsen is een oud pruimenras en lekker....
In Nederland vaak alleen nog te koop bij de echte gespecialiseerde Groenteman.
Evenals het sap van Bloed sinasappelen, aardbeien, rijpe perzikken, abrikozen Granberry's ook heerlijk om in te koken! Deze laatste plukt mijn zus in Zweden in het wild en heeft er de diepvries mee gevuld! Echt lekker....
Hengelo ov, Groot Driene en mijn geboorte Stad Delden, je kunt het lopend af.... ik niet meer, die heeft "ze" gelukkig nog. Ronnie Weegink, een lust voor het oog! Chappeaux, zoon van Jan, en ook een kanjer!
Pröttel is Twents voor, pak 'm beet allegaartje...kleur de plaatjes en maak het verhaal zelf verder af.(Freek de Jonge)
Spelen met de hoeveelheden, altijd een bepalende factor en voor een ieder verschillend......
De één houd nu éénmaal van de moeder, de ander van de dochter en de derde van allebei..,jaaa diezijnerook! En niet alleen in het Van Rappard Museum! ( van Paul van Vliet) denk er om....
- Vers uitgeperst sinasppelsap
- Gewassen, gehalveerde, ontpitte Kwetsen
- Geleisuiker
- Vanillesuiker/ kaneelstokje? Daarhebjeumweer, de één houd van enz, enz....
- Op laag vuur inkoken, houd alle smaken optimaal vast
- i.p.v. een kaneelstokje doe ik altijd heel iets nootmuskaat, apart lekker!!
Over het ijs, in de vla of Yougert en bij wild..... wat U en ik maar lekker vinden......
Genieten geblazen en er gaan deuren e.o. voor U open, een niet te verwaarlozen factor....