Leida's verwenner....

Gepost in Koken.

Een "Staande Ovatie" wordt uw deel!

assinkssate

want moeder werd er " gewillig van",

oh jeee, zij van Hoedt U ligt op de loer ASSINK, dat

vertrouwde mij eens een bijna buurman toe, als hij na een kegelavondje met anderhalf portie van deze lekkernij naar huis ging.............

Topsport is bikkelhard.....

bbuurmans assas

Viel deze bijna buurvrouw nu "indeöre categorie" voor de kijkers links, dan was dat nog enigzins te begrijpen

Beide bijna buren kunnen het niet meer beamen/ bekennen.......

ik vermoed, dat ze in het zelfde orkest zitten als Assink Sr.........

AG00355  

Op de grill, BB of pan gebakken

 assink sate

Kophaas of Varkenhaas vlees is aan te bevelen........lekker mals...

Marinade minimaal 12 uur: bruine suiker-scheut azijn-ui-knoflook-sambal- Ketjap manis

Sauce:

  • 2 eetlepels pindakaas ( liefst grof en donker)
  • 1 1/2 anderhalve eetlepel bruine suiker
  • 1 kopje water
  • 2 gehakte knoflook teentjes
  • 2 eetlepels Ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel katoembar
  • klein stukje Trassie
  • sap van een halve citroen
  • aanvullen met koffieroom/ slagroom

Tijdens het inkoken goed over de bodem roeren zodat het niet aanbrand, tot het indikt.......

Smakelijk en wie weet volgt er een niet te versmaden toetje........