Sauce Ravigotte ......hmm...
Al mijn hele leven lang mijn favoriete toevoeging.
Ik gebruik daarvoor heerlijke MET mayonaise een pot van 650 gram kost 0.74 ct bij
Slim bezig in Hengelo ov
Laat mijn moeder het niet zien, die stond zich het apezuur te kloppen om van, scheutjes azijn/slaolie/beetje mosterd/peper en zout zelf de mayo te maken.
Ze zou wel trots zijn op de manier hoe ik nu bezig ben Hè LIEN?..........................nou?
Amsterdams uitje en gewone ui en augurk verkleinen naar eigen smaak.
Thee lepeltje mosterd/peper/kappertjes/beetje room of water of beetje gembernat, fijn gehakte verse peterselie of sjalotje of bieslook etc. ieder zijn eigen meug. (smaak)
Het hele zwikje door elkaar mengen en smeuig aanlenken met iets water/room/witte wijn etc.
In glas of bakje met deksel koel bewaren.
Smakelijk
Als je dan eens thuis;
- een frietje
- eigen gemaakte bal gehakt
- mootje zalm of kabeljauw
- vers stokbroodje
- andijvie/gewone sla maakt,
Doe er dan eens deze RAVIGOTTE over en proef het verschil. i.p.v. alleen die kwak mayo..,
U zult me in de gebeden herdenken....